“The gift of adorable skin”

BoutiqueLocale is benieuwd naar de verhalen achter de aangesloten winkels en daarom nemen we je mee naar Dore Rooibos Cosmetics.

We zijn in gesprek met Peter en Sachiko, de eigenaars van Dore Rooibos Cosmetics. Zij vertellen ons het verhaal achter hun onderneming.

Dore Rooibos Cosmetics Breda

Dore Rooibos Cosmetics, het eerste Nederlandse huidverzorgingsmerk met 100% vegan huidverzorgings-producten waarin rooibos de hoofdrol speelt. Dore Rooibos Cosmetics is een merk van eigen bodem, maar de start van het merk ligt heel wat kilometers verder.
Voor ons zitten Peter en Sachiko, oprichters en eigenaren van Dore.

“Het begon allemaal met een reis naar Zuid-Afrika. Hier ontdekten wij de rooibosplant, die vanwege zijn krachtige antioxidanten-werking al duizenden jaren wordt gebruikt door de Zuid-Afrikaanse bevolking. Deze kennismaking was de start van een reis die uiteindelijk zou leiden tot Dore Rooibos Cosmetics. In de afgelopen jaren zijn de producten zorgvuldig ontwikkeld, waarbij de eeuwenoude kennis uit Zuid-Afrika wordt gecombineerd met hedendaags onderzoek in een Nederlands laboratorium.”

“Met onze liefde voor natuur en dieren is het tot slot een no-brainer dat onze producten 100% vegan en dierproefvrij zijn.”

“Onze vier E’s, effectiviteit, eerlijkheid, eenvoud en eigen bodem, staan centraal in wat we doen en waar we naar streven met Dore. Voor de ontwikkeling van onze productformules hebben we daarnaast een aantal absolute musts. Allereerst een zo hoog mogelijke concentratie groen rooibos extract, zodat elk product los van elkaar een optimale antioxidanten-werking biedt voor de huid. Daarnaast is het belangrijk dat de synergie tussen alle ingrediënten écht bijdraagt aan het verzorgen en verzachten van de huid. Met onze liefde voor natuur en dieren is het tot slot een no-brainer dat onze producten 100% vegan en dierproefvrij zijn.”

Tekst loopt door onder de foto’s. 

Binnen een paar stappen naar een zachte huid

Enthousiast vertellen ze verder. “Ons assortiment begint met de drie basisproducten; de Deep Clean Face Wash, de Nourishing Face Cream en de Soothing Face Toner. Afzonderlijk te koop of als onderdeel van een van onze samengestelde Kits. Of je nu één of meerdere Dore producten in je badkamerkastje hebt staan, door de bijzondere samenstelling van onze formules ervaar je altijd een verzorgde en fluweelzachte huid.

In de loop van 2023 wordt ons assortiment uitgebreid met nieuwe producten. Hier kijken we enorm naar uit!”

“Op het BoutiqueLocale platform zijn we misschien een vreemde eend in de bijt, omdat wij geen fysieke winkel hebben. Ik (Sachiko) ben in 2008 in Breda komen wonen en woon nog steeds met heel veel plezier in hetzelfde huis in de Prins Hendrikstraat waar we inmiddels al jaren samenwonen en Dore Rooibos Cosmetics in 2018 is geboren. Peter komt oorspronkelijk uit Hoogstraten.”

Wat Breda zo bijzonder maakt?

“De combinatie van stad en bos is fantastisch. Wij zijn inmiddels vaker te vinden in het Markdal & Mastbos dan in de binnenstad. Maar willen we meer reuring dan wandelen of fietsen we naar de binnenstad om een hapje te eten of te winkelen. De stad is groot genoeg om anoniem te zijn, maar toch kom je waar je dan ook loopt altijd wel een bekende tegen. Dat vinden we ook heel leuk aan Breda.”

Shop de producten van Dore Rooibos Cosmetics onder de foto’s. 

Shop de producten van Dore Rooibos Cosmetics

Bekijk hier alle producten

Home
Account
0
Zoeken

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

En blijf als eerste op de hoogte van nieuwe producten, nieuwe ondernemers en meer!