“Wij willen graag laten zien dat duurzame producten echt geen stoffig imago hoeven te hebben. Eerlijke, duurzame en mooie producten, dat is waar het bij LOYA om gaat!”

BoutiqueLocale Breda is benieuwd naar de verhalen achter de aangesloten winkels en daarom nemen we je mee naar een nieuwe winkel LOYA. 

Yara en Lotte zijn beiden 25 jaar en hebben eind augustus hun eigen winkel geopend in Breda. LOYA is ontstaan uit hun grote interesse en passie voor duurzaamheid. Sinds de middelbare school is het hun droom geweest om samen een onderneming op te zetten, waarbij duurzaamheid het uitgangspunt vormt. Sinds 2013 hebben ze de nodige duurzame producten en bedrijfsplannen besproken en geschreven, met LOYA als resultaat in 2022.

tekst loopt door onder de foto’s. 

Hoe zijn jullie ertoe gekomen om deze winkel op te richten?

“Wij vonden het vaak lastig om de juiste duurzame merken en producten te vinden waarbij geen sprake is van greenwashing. Ook in Breda, de stad waarin wij wonen, merkte wij dat het een hele uitdaging is om duurzame producten en winkels te vinden. Hier willen wij graag verandering in brengen, omdat wij geloven dat het van groot belang is duurzaamheid toegankelijker te maken.”

Het uitgangspunt van LOYA is hippe, duurzame lifestyle producten aanbieden onder één dak. Zij selecteren alle merken die in de winkel liggen aan de hand van verschillende duurzaamheidsaspecten. Hiermee willen zij ervoor zorgen dat wanneer een klant binnenkomt, zij met een gerust hart mooie en eerlijke spullen kunnen vinden. “Hierbij vinden wij transparantie over de producten erg belangrijk. Want ook wij weten hoe lastig het is om duurzame producten te vinden” zeggen ze enthousiast. “Zo vertellen wij de klant graag over elk merk op welke manier zij zich inzetten op het gebied van duurzaamheid. Zo kan iedereen die bij LOYA binnenkomt een goede keuze maken bij het kopen van producten.”

Naast de duurzame merken die zij verkopen hebben zij ook in het interieur van de winkel zo goed mogelijk rekening gehouden met duurzaamheid. Om het interieur van LOYA te realiseren hebben zij samengewerkt met een aantal enthousiaste Bredase ondernemers die ook duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, zoals Plastiek, Interior4Tomorrow en StudioYmpact. “Ook over ons interieur kunnen wij jullie veel vertellen. Zo is de achterwand gemaakt van recycled plastic, is er gebruik gemaakt van recycled vilt en biolaminaat. Het was erg leuk om dit project met lokaal betrokken mensen op te zetten.”

Wat is jullie geheim? 

“Wat ons bedrijf bijzonder maakt is dat we op een zo breed mogelijke manier nadenken over duurzaamheid en door onze selectie aan merken en producten duurzaamheid echt toegankelijker willen maken (in Breda). Daarnaast is het bij ons mogelijk om ‘oude’ items in te leveren van de merken die wij verkopen. Ook kleding van 100% kasjmier, 100% wol en spijkerbroeken die voor meer dan 96% uit katoen bestaan, kun je bij ons inleveren. Wij zorgen er dan voor dat deze items gebruikt kunnen worden voor recycling of een andere goede nieuwe bestemming krijgen. Als klant spaar je op deze manier voor een leuke korting bij ons in de winkel.”

Wat maakt voor jullie Breda zo bijzonder?

“Wat Breda voor ons bijzonder maakt is de sfeer & de gezelligheid die er hangt!”

LOYA
Wilhelminastraat 31
4818 SB Breda

Shop de producten van LOYA onder de foto’s. 

Een greep uit de producten van LOYA

Bekijk hier alle producten

Home
Account
0
Zoeken

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

En blijf als eerste op de hoogte van nieuwe producten, nieuwe ondernemers en meer!