“De wereld kleur geven & meer biodiversiteit creëren”

City Webshop Breda is benieuwd naar de verhalen achter de aangesloten winkels en daarom nemen we je mee naar Blossombs! 

Blossombs, wat zijn dat nou precies? Voordat deze winkel zich aan sloot bij de City Webshop Breda wisten we dit nog niet. Maar de eigenaren vertellen je er graag alles over! Blossombs zaadbommetjes zijn bedacht en ontwikkeld door Daisy de Bruijn en Geerten van Eldik met als doel om biodiversiteit leuk en toegankelijk te maken voor iedereen. Hun motto “De wereld kleur geven & meer biodiversiteit creëren”.

tekst loopt door onder de foto’s. 

Blossombs wilden een product ontwikkelen dat er niet alleen kleurrijk en leuk uitzag, het moest ook leuk zijn om cadeau te geven. Ook wilden ze dat de Blossombs betaalbaar zouden zijn en geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Bovendien moest het mogelijk zijn om de zaadbommetjes (in grote aantallen) op een duurzame wijze te produceren in eigen land. En ook dit heeft Blossombs voor elkaar gekregen.

De wereld kleur geven werd een doelstelling, waarbij ‘mooi’ het thema is in alles wat we doen, mooi voor de mens, mooi voor de natuur. Daisy legt uit wat ze met ‘mooi’ bedoelen:

 

  • Mooi om te zien: verpakkingen, designs en natuurlijk de kleurrijke Blossombs en de bloemen die hieruit groeien. 
  • Mooi voor mensen: met o.a. sociale dagbesteding en sociale werkvoorzieningen (Blossombs worden ingepakt door mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt), langdurige partnerships met bedrijven die dezelfde ‘mooie’ doelstelling omarmen en tenslotte goed voor elkaar en je collega’s die bij Blossombs worden uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen en te ontdekken wat ze echt leuk vinden om te doen. 
  • Mooi voor de natuur: met meer bloemen en biodiversiteit – en dus voedsel – voor de bijen en vlinders, maar uiteraard ook het gebruik van recyclebare en natuurlijkvriendelijke verpakkingen. Daarnaast doneert Blossombs een deel van haar omzet aan goede doelen die zich inzetten voor biodiversiteit en het behoud van de natuur. 

De zaadbommetjes van Blossombs zijn gemaakt van natuurlijke klei, biologische wilde bloemzaadjes en natuurlijke kleurpigmenten. Blossombs zijn ruim 2 jaar houdbaar en geven vanaf het voorjaar tot aan het najaar bloemetjes waar bijen en vlinders op af komen.

Blossombs bestaat uit een enthousiast team mensen die zich inzetten om de Blossombs doelstellingen vorm te geven en uit te dragen: “De wereld kleur geven” en  “Biodiversiteit leuk en toegankelijk maken voor iedereen”. 

City Webshop Breda is blij met deze vrolijke blossombs, dat geeft ook de webshop lekker veel kleur! 

Shop de producten van Blossombs onder de foto’s. 

Een greep uit de producten van Blossombs

Bekijk hier alle producten

Home
Account
0
Zoeken

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

En blijf als eerste op de hoogte van nieuwe producten, nieuwe ondernemers en meer!