"Al meer dan 30 jaar een begrip in Breda"

BoutiqueLocale is benieuwd naar de verhalen achter de aangesloten winkels en daarom nemen we je mee naar De Kookwinkel in Breda. 

De Kookwinkel is een gezellige en huiselijke kookzaak waar je terecht kunt voor alles wat met koken te maken heeft. De keukenspullen die daar worden verkocht worden door hen zelf getest in de gezellige keuken in de winkel. Zo weet je zeker dat je goed zit met jouw aankoop en het juiste advies krijgt. Het is ook een kookzaak met een eigen topproduct.

Maar wie zitten er nou eigenlijk achter De Kookwinkel…. We spraken Yvette Elbers, eigenaresse van deze mooie zaak.

tekst loopt door onder de foto’s. 

De Kookwinkel Breda

Al 30 jaar een kookwinkel, hoe doe je dat?

De Kookwinkel bestaat inmiddels zo’n 35 jaar! Yvette verteld: “Mijn ouders zijn in 1987 de winkel begonnen en het uitgangspunt is altijd geweest; we verkopen alles om eten klaar te maken. Bij ons tref je dus geen servies of voorraaddozen.”

In 2001 heeft Yvette de zaak overgenomen na langere tijd in de mode te hebben gewerkt. Bij De Kookwinkel werken ze in een klein en gezellig team en ook haar moeder staat nog dagelijks in de winkel. Naast pannen, messen en andere keukengerei verkopen ze kopshouten snijplanken die in eigen atelier worden vervaardigd. Een snijplank die echt hygiënisch is en ervoor zorgt dat ook je messen langer scherp blijven!

Ze staan ook bekend als een “huiselijke” kookzaak. Waar tref je een kookwinkel aan waar iedere dag wordt gekookt, de honden in de keuken liggen en zelfs jaren geleden de box in de winkel stond? 

De Kookwinkel Breda

Wat is jullie geheim?

“We hechten veel waarden aan een eerlijk advies en daardoor gebeurt het ook wel eens dat een klant met een tip naar huis gaat i.p.v. met een product. En de keer daarna steken ze hun hoofd om de deur en zeggen ze ‘jeetje maar dat gaat goed en nog bedankt voor de tip’. Mede hierdoor heeft dit ons gebracht tot wat de winkel nu is… Laagdrempelig, mooie duurzame kookspullen en een eerlijk advies.”

De Kookwinkel Breda
Sint Janstraat 26
4811 ZL Breda

Een greep uit de producten van De Kookwinkel Breda

Bekijk hier alle producten

Home
Account
0
Zoeken

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

En blijf als eerste op de hoogte van nieuwe producten, nieuwe ondernemers en meer!