“Drink minder maar beter en ga voor kwaliteit en smaak in je glas”

BoutiqueLocale Breda is benieuwd naar de verhalen achter de aangesloten winkels en daarom nemen we je mee naar WHISKY & GIN Breda!

Whisky & Gin…. dat klinkt goed. Deze week gaan we langs bij deze prachtige winkel. Voor ons zit Pauline. Samen met haar man Mark opende ze eind 2019 hun deuren op de Nieuwe Ginnekenstraat 18. Mark, al jaren een groot whiskyfan, wist ook Pauline meteen enthousiast te maken voor deze veelzijdige spirit. Al enige tijd een begrip in Breda dus, maar sinds de start van BoutiqueLocale Breda nu ook online verkrijgbaar!

tekst loopt door onder de foto’s. 

Whisky & Gin Breda winkel

Bij Whisky & Gin kan je terecht voor distillaat gerelateerde cadeaus. Distillaten zijn sterke dranken die gestookt worden om tot een hoog alcoholpercentage te komen. Whisky en gin dus, maar ook rum, cognac, grappa, wodka etc. Pauline vertelt: “Als je je in whisky verdiept gaat er een wereld voor je open! We ontdekten bijvoorbeeld dat er ook superleuke aanverwante producten te krijgen waren. Niet alleen mooie glazen en karaffen, maar ook gave gadgets en lekkere dingen die whisky, gin of rum bevatten. We liepen al jaren rond met het idee om een whiskybar te beginnen en daarbij kwam toen ook de wens om deze leuke items te verkopen. Maar niet elk pand leent zich voor een dergelijk ‘mixed concept’ natuurlijk.

”Een perfecte combi!” 

Toen de voormalige kolonelswoning aan de Nieuwe Ginnekenstraat 18 in de verhuur kwam hadden we direct een match. In de salon aan de straatzijde zit de winkel, deze kun je vanaf de straat goed zien. Net als de slijterij die in de voormalige wachtkamer is ingericht. In de grote woonkamers achter de glazen schuifdeuren bevindt zich het cafégedeelte. Een perfecte combi!”

Whisky & Gin Breda

De cadeauwinkel is heel specifiek: alle producten hebben iets te maken met distillaten. Hoogwaardig glaswerk dat ook in de bar wordt gebruikt. Want of het nu whisky is, cognac, rum of gin: een goed distillaat drink je uit een passend en mooi glas. Daarnaast hebben ze allerlei leuke artikelen zoals whiskyzeep, gin-tonic scratch map, rum aftershave, whiskystenen en doe-het-zelf kits om je rum of gin op te pimpen. Ook de light food producten die zij in de bar serveren, zoals bourbon whisky chips of gin-tonic marmelade, zijn te koop. Zo kun je thuis nog nagenieten van de whiskybeleving die je in de bar hebt ervaren of een liefhebber ook eens iets anders cadeau doen dan wéér een fles sterke drank. Juist deze producten worden verkocht via de webshop van BoutiqueLocale Breda, dit omdat dat ze online geen alcoholhoudende producten verkopen. 

Naast een winkel is dit ook echt een heerlijke loungebar! 

Het concept van Whisky & Gin is uniek: een bar, slijterij, vergaderruimte en cadeauwinkel onder één dak! De bar is hun hoofdactiviteit en de andere activiteiten zijn een mooie aanvulling op het whiskyconcept. Ook zijn ze de enige ‘distillatenlounge’ die er bestaat; een loungebar die zich met name richt op de sterke dranken. Natuurlijk staat er ook wat wijn, bier en alcoholvrij op de menukaart, maar er is niet zoveel keuze als bij de sterke dranken. Dat is echt hun ding en daar vertellen ze de klant graag over. De zaak is smaakvol inricht en daardoor komt het mixed concept in dit prachtige monumentale pand heel goed tot zijn recht.

Pauline en Mark zijn inmiddels een aantal jaar geleden vanuit Amsterdam naar Breda verhuisd. “Het rustiger tempo, de gemoedelijkheid en vriendelijkheid zijn een verademing” lacht Pauline. “Daarnaast zijn de mensen hier nieuwsgierig en geïnteresseerd; men vraagt van alles en maakt snel contact.” 

Whisky & Gin Breda
Nieuwe Ginnekenstraat 18
4811 NR Breda
https://www.whiskyandgin.nl/

Shop de producten van Whisky & Gin onder de foto’s. 

Whisky & Gin Breda

Een greep uit de producten van Whisky & Gin

Bekijk hier alle producten

Home
Account
0
Zoeken

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

En blijf als eerste op de hoogte van nieuwe producten, nieuwe ondernemers en meer!