“Houtmeid kenmerkt zich door de schoonheid van Perfecte imperfectie.”

BoutiqueLocale Breda is benieuwd naar de verhalen achter de aangesloten winkels en daarom nemen we je mee naar Houtmeid. 

Denk je aan hout, dan denk je aan Houtmeid! Wij spraken met Paula, de meid achter al dat hout 😉. Na jaren van ontwikkeling is ze gekomen waar Houtmeid nu staat. Het leek steeds weer een uitdaging om verschillende houtsoorten te combineren met een print. Maar Paula houdt van de ambacht. En vanuit die liefde is Houtmeid, haar eigen bedrijf, ontstaan. BoutiqueLocale Breda is super trots op deze samenwerking, hoog tijd dus om wat langer te kletsen! 

tekst loopt door onder de foto’s. 

Houtmeid Breda

Houtmeid maakt houten borrelplanken, drukt foto’s op hout, geboortekaartjes en trouwkaarten. In Breda kent men Houtmeid met name van de Typische Skyline met de gedetailleerde elementen. Zoals o.a. het NAC Stadion, het Mastbos, T-huis, de Ginnekenpomp etc. Met een zeefdruk kun je relatief gedetailleerd werken en dat maakt een print van Houtmeid uniek. Grote oplagen van bijvoorbeeld borrelplanken zijn met zeefdruk snel en vakkundig te drukken.

Een mooi en persoonlijk geschenk! 

”Ik werk met verschillende soorten hout zodat er voor de klant keuze is in kwaliteit en prijs. Naast een eigen skyline kun je ook je eigen ontwerp of logo laten drukken op hout. Een stoere borrelplank met je logo en quote bijvoorbeeld, is dan ook een mooi geschenk.” 

 

“Het intrinsiek creëren vanuit mijn hart is wat me echt blij maakt. Het maken van grote houten (3D) wandwerken zijn mijn passie en zijn voortgekomen uit Houtmeid. Ik bedruk klein kops hout. De blokjes bestaan uit verschillende hoogtes. Dit zorgt voor een verrassend driedimensionaal effect. Alle blokjes bij elkaar vormen op afstand een geheel en tonen abstracte dan wel concrete afbeeldingen. De jaarringen van het hout zijn een buitengewone toevoeging aan het geheel dat voor een natuurlijke sfeer zorgt bij bedrijven en bij mensen thuis. Voor voorbeelden kun je kijken op www.paulaackermann.nl.

Verliefd op Breda! 

“Ik ben niet geboren in Breda maar verliefd geworden op deze mooie stad. We wonen nu bijna 30 jaar aan de singel en ik ben reuze trots om deel uit te maken van deze stad waar ik fijn kan samenwerken met mooie creatieve initiatieven en bedrijven zoals BoutiqueLocale Breda.”

Shop de producten van Houtmeid onder de foto’s. 

Paula, Houtmeid Breda studio

Een greep uit de producten van Houtmeid

Bekijk hier alle producten

Home
Account
0
Zoeken

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

En blijf als eerste op de hoogte van nieuwe producten, nieuwe ondernemers en meer!