Visser Speelgoed is al ruim 80 jaar niet weg te denken uit Breda!

BoutiqueLocale Breda is benieuwd naar de verhalen achter de aangesloten winkels en daarom nemen we je mee naar Visser Speelgoed.

We kunnen wel zeggen, dé speelgoedwinkel van Breda. We gaan langs bij John, de derde generatie in de familie die speelgoed verkoopt op de Ginnekenweg. Ooit begonnen zij als poppendokter maar inmiddels is Visser Speelgoed niet meer weg te denken als speelgoedwinkel met heel veel vaste klanten. We vragen John alles over vroeger en natuurlijk over zijn huidige winkel. Terug naar 1945..

tekst loopt door onder de foto’s. 

 “Mijn opa begon net na de oorlog met de verkoop van zelfgemaakte houten speelgoed. Hij had een eigen bibliotheek, maar stond vooral door het hele land bekend als poppendokter! Tot op de dag van vandaag wordt hierover nog gebeld en gevraagd of wij nog steeds poppen repareren’’ lacht hij. John’s vader nam de winkel over en ook hier valt genoeg over te vertellen. “Nadat mijn vader het stokje van mijn opa overnam, is de zaak flink verbouwd en zijn we aangesloten bij De Speelboom, een franchiseorganisatie in speelgoed. Sinds 1988 ben ik zelf actief in de winkel. Maar door de veranderingen in de retail heb ik de samenwerking met de franchiseorganisatie weer beëindigd, ik vaar mijn eigen koers waardoor ik mijn klanten een uniek assortiment aan kan bieden!”

‘’Tot op de dag van vandaag wordt hierover nog gebeld en gevraagd of wij nog steeds poppen repareren’’

Bij Visser Speelgoed staat de klant centraal. Doordat John zelfstandig, zonder personeel, deze winkel draait, kent hij al zijn vaste klanten en geeft hij deskundig advies waardoor de gunfactor hoog is! “Ik doe mijn uiterste best om aan alle wensen van de klant te voldoen. Is iets niet op voorraad, dan probeer ik het snel te bestellen.”

In de winkel is echt van alles te koop. Ze verkopen een uitgebreid assortiment speelgoed voor jong en oud. Alle bekende merken zoals Lego, Playmobil, Fisher-Price, Vtech, BABY born, je kunt het zo gek niet bedenken. “Sinds twee jaar verkopen we ook weer veel houten speelgoed”, vertelt John met trots. “Ik probeer mee te gaan met de tijd en elke keer weer iets nieuws te bedenken. Voor mijn klanten heb ik een spaarsysteem waarbij ze bij bepaalde bestedingen leuke cadeaus kunnen uitzoeken. En sinds een half jaar kunnen ze ook speelgoed kopen via de BoutiqueLocale Breda! Ik vind het hartstikke fijn dat mijn vaste klanten uit omgeving Zandberg en Ginneken toch vaak bij mij kopen, ondanks het grote aanbod online en bij de branchevreemde kanalen. De gunfactor is dus gelukkig nog altijd hoog.”

‘’Ondanks het grote aanbod online en bij de branchevreemde kanalen, is de gunfactor gelukkig nog altijd hoog.”

Tot slot, vragen we hem wat Breda, naast Visser Speelgoed natuurlijk, voor hem zo bijzonder maakt? “Breda is een sfeervolle stad met een prachtig oud centrum, een gezellig nachtleven en uitstekende restaurants. Bredanaars zijn bourgondische mensen en houden van gezelligheid, dit spreekt mij wel aan”, vertelt hij met een lach.

BoutiqueLocale Breda is trots op de samenwerking, we moeten John af en toe even helpen omdat hij alles alleen doet, maar juist hierdoor is het contact nog beter en gezelliger. Dat maakt de verkoop via de BoutiqueLocale Breda persoonlijk en uniek!

Shop de producten van Visser Speelgoed onder de foto’s. 

Een greep uit de producten van Visser Speelgoed

Bekijk hier alle producten

Home
Account
0
Zoeken

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

En blijf als eerste op de hoogte van nieuwe producten, nieuwe ondernemers en meer!