CASA MARIA

‘’Een stukje buitenland in ons eigen Breda, bij CASA MARIA zit het vakantiegevoel er direct lekker in!’’

BoutiqueLocale is benieuwd naar de verhalen achter de aangesloten winkels en daarom nemen we je mee naar CASA MARIA.

We stappen binnen bij CASA MARIA op de Ginnekenweg, maar kunnen beter zeggen ‘we verlaten even de realiteit en wanen ons in het buitenland’. Wat een heerlijk gevoel krijgen we hier! Dit mini woonwarenhuis staat bomvol met kleurrijke meubels en interieur accessoires. Eigenaresse Annemarie heeft over elk product wel een verhaal te vertellen. Haar enthousiasme en de verhalen brengen ons in de vakantiesfeer, heerlijk! Tijd om meer te weten te komen over deze ondernemer, de winkel en ‘de kracht van authenticiteit’. Geniet je mee?!  

tekst loopt door onder de foto’s. 

Tijdens de reizen die Annemarie in het verleden heeft gemaakt, werd ze geraakt door de eenvoud en de creativiteit die zo kenmerkend is voor ambachtelijk gemaakte spullen. Juist déze artikelen hier naartoe halen en verkopen, dat is wat zij leuk vindt. Gebruiksartikelen die in verre landen ook daadwerkelijk door de inwoners zelf gebruikt worden en die dus niet speciaal voor onze markt gemaakt worden. Met deze ervaring heeft zij 24 jaar geleden haar deuren geopend op de Prins Hendrikstraat in Breda. En we mogen wel zeggen, met heel veel succes!

“Schoonheid zit ‘m in rafelige randjes”

Inmiddels is CASA MARIA gevestigd aan de Ginnekenweg 71, om deze winkel kan je écht niet heen. De kleurrijke tropische huisraad en andere niet alledaagse interieur- en gebruiksartikelen staan zelfs voor een groot deel buiten voor de winkel. Hier zomaar even voorbij lopen is dus echt een opgave. Annemarie legt uit: “Al onze spullen komen van ver, soms ook van dichterbij, hebben een verhaal of tenminste een charmant rafelrandje. Schoonheid zit ‘m in die rafelige randjes (dit geldt voor zowel mensen als voor spullen.‘’) lacht ze.

Dat vakantiegevoel waar we het eerder over hadden is hier echt aanwezig, iets wat in deze huidige bizarre tijd, waarin reizen niet meer vanzelfsprekend is, meer dan welkom is. ‘’Ja, wij maken zomer! In onze winkel word je vanzelf vrolijk door de kleuren. Ons geheim, of wat onze winkel zo speciaal maakt is de kracht van authenticiteit. Je onderscheiden door speciale, verrassende producten en een eigen persoonlijke service. ”We geloven dit niet alleen meteen maar dit is ook echt voelbaar, juist deze verhalen maken het kopen bij een lokale winkelier zoveel meer waard.

Bijzondere en eerlijke producten!

Veel van de producten zijn ambachtelijk gemaakt en hebben een verhaal. Hierdoor krijg je een kijkje in een andere realiteit wat lekker relativerend werkt. CASA MARIA werkt zoveel mogelijk samen met kleinschalige bedrijfjes en werkplaatsen en kent een aantal van hun buitenlandse leveranciers persoonlijk. Daardoor heeft CASA MARIA bijzondere en unieke producten in huis en valt er over elk artikel wel een leuk verhaal te vertellen. “Wij streven er ook naar alleen spullen onze winkel binnen te halen die gemaakt zijn onder de juiste werkomstandigheden en waarvoor eerlijke prijzen betaald zijn”. Hadden we al gezegd dat we graag bij een lokale winkelier kopen? 😉
Juist deze informatie vinden wij leuk, belangrijk en bekrachtigen de slogan van BoutiqueLocale. Koop lokaal en steun de lokale winkelier! Je begrijpt wel waarom CASA MARIA en BoutiqueLocale zo’n goede match zijn!

Tot slot, vragen we Annemarie nog wat Breda voor haar zo bijzonder maakt. “Naast het kneuterige, gezellige ons-kent-ons sfeertje ook het mooie Markdal en Mastbos om de hoek!”

Daar sluiten we ons helemaal bij aan en geven je graag nog even het ‘digitale vakantiegevoel’ met een greep van haar producten! Loop eens binnen of shop via de webshop bij CASA MARIA, je zal versteld staan!

CASA MARIA
Ginnekenweg 71
4818 JB Breda
076-5601358
www.casamariabreda.nl

Shop de producten van CASA MARIA onder de foto’s. 

Een greep uit de producten van CASA MARIA​

Bekijk hier alle producten

Home
Account
0
Zoeken

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

En blijf als eerste op de hoogte van nieuwe producten, nieuwe ondernemers en meer!