Dot en Julot: Het Koninkrijk der Eigenwijzen

BoutiqueLocale Breda is benieuwd naar de verhalen achter de aangesloten winkels en daarom nemen we je mee naar Dot & Julot!

We mogen wel zeggen dat Dot & Julot inmiddels een begrip is geworden in Breda, want ruim dertig jaar geleden werd de winkel geopend. Eigenaresse Angeliek vertelt ons er alles over! Ze sloot zich als een van de eerste winkeliers aan bij BoutiqueLocale Breda. Een winkelier met zo veel ervaring, daar waar we natuurlijk heel erg blij mee! Haar kleding en cadeautjes zijn dus online via de webshop te koop, maar ook de winkel is een feestje om eens binnen te stappen. Je vindt er altijd net wat anders dan anders met heel veel kleurtjes, printjes en mooie stoffen. Tel daar de persoonlijke service bij op en je kan bijna niet met legen handen naar huis.

tekst loopt door onder de foto’s. 

Angeliek is al ruim 15 jaar eigenaresse van Dot en Julot in de Veemarktstraat 63. “Ruim 30 jaar geleden zijn mijn neef en zijn vrouw gestart met Dot en Julot. Als 14 jarig meisje was ik bij de opening aanwezig en ik was meteen verliefd. Wat een toffe winkel! Al snel ben ik vanuit Huizen naar Breda verhuisd en gaan wonen boven de winkel. Dot en Julot zat toen nog in een ander pand een deurtje verder op nummer 63B. Ik heb daar geholpen in de winkel, maar ook andere passies gevolgd. Maar toen mijn neef na jaren Dot en Julot wilde verkopen, hebben ze gevraagd of ik de winkel wilde overnemen. Daar hoefde ik natuurlijk niet heel lang over na te denken en zo zijn we begonnen.”

Samen met haar fijne collega’s Anita, Linda en Judith staan ze vol passie en enthousiasme zeven dagen per week voor hun klanten klaar. Vaak wordt het team nog versterkt door een stagiaire, die ze graag de fijne kneepjes van het vak leren. Dot en Julot is begonnen met kleding tot maat 92, maar al snel groeide ze met haar klanten mee. Vanaf new born tot en met maat 164, dus ook voor grote jongens en meiden en hebben ze voor elk wat wils! Diverse bekende merken zoals Scotch & Soda, Noppies, Feetje, Like FLo, Looxs en Someone en Indian Bluejeans zijn te vinden in haar winkel.

Samenwerkingen met lokaal Breda! 

Angeliek zoekt graag de samenwerking op met lokale Bredase ondernemers. Zo heeft ze een dame die prachtige knuffels en rammelaars haakt en worden er voor de kraampakketten door Bep & Co gepersonaliseerde koffertjes verkocht in alle maten en kleuren. Dit is natuurlijk ook een van de redenen waarom BoutiqueLocale Breda en Dot en Julot zo prettig samenwerken. Samen staan we sterk!

Elke week komen er wel weer nieuwe cadeautjes binnen. Boeken, speeltjes, armbandjes, knuffels…. Je kunt het zo gek niet bedenken. Van Bib speentjes tot een bestekje… het is er allemaal. Maar natuurlijk denkt Dot en Julot ook aan de moeders, tantes en oma’s. Ze verkopen bijvoorbeeld mooie tassen van Zebra en Havaianas in diverse kleuren.

Ze noemen het niet voor niks: Koninkrijk der Eigenwijzen!

Dot & Julot
Veemarktstraat 63
4811 ZD Breda

Shop de producten van Dot & Julot onder de foto’s. 

Een greep uit de producten van Dot & Julot

Bekijk hier alle producten

Home
Account
0
Zoeken

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

En blijf als eerste op de hoogte van nieuwe producten, nieuwe ondernemers en meer!